Wandel- en fietsroutes

De Hofstede is gelegen aan diverse wandel- en fietsroutes. Een ideale locatie om direct uw fiets- of wandeltocht te beginnen. Het landschap is licht glooiend. Akkers wisselen elkaar af met bebossing,  bos en heidevelden. Op de routes zijn er verschillende mogelijkheden om te picknicken.

Onder de naam "Auf den Spuren" een 15-tal wandelroutes bewegwijzerd in de Grafschaft Bentheim.

Kaarten voor fietsroutes zijn bij ons of de VVV (Uelsen) verkrijgbaar.

Wilsumerwanderweg

De Wilsumerwanderweg is een mooie wandelroute van bijna 15 km, die ook in 2 keer te lopen is. Deze route loopt langs de B&B.
Route Wilsumer Wanderweg

Moorpad

Houten wandelpad door de venen. (Bathorner Siedlung, Hoogstede). U rijdt de straat uit tot u niet verder kan en parkeert de auto in de berm. Als u rechtdoor loopt vindt u dit houten pad. Let op: Als het nat is het glad!
Wandelingen rond Wilsum

Grafheuvels uit de Bronstijd

Deze grafheuvels bevinden zich in het dorpje Gölenkamp. U vindt deze als u vanaf de Hauptstraße, Am Spölberg opdraait. U heeft aan beide zijden een brede berm. Daar kunt u uw auto parkeren. U vervolgt de weg te voet. U ziet aan de rechterkant van de weg, een eindje van de weg, een grote boerenbedrijf, u volgt de weg en aan u rechterhand is het dan bos geworden. Aan u linkerhand begint op een gegeven moment een karrenspoor dat bijna parallel aan de weg omhoog loopt. Dit pad volgt u, langs een akker en na circa 200 meter ziet u een metalen klaphekje en een wildrooster. Als u daar naar binnen gaat kunt u over het terrein van de grafheuvels lopen. Rust en een prachtig uitzicht. 
Route Gölenkamp

Itterbecker heide

Tegenover de straat Am Iland (Itterbeck) kun u als u de Hauptstraße (Uelsen, Itterbeck, Hardenberg) volgt parkeren. Als u daar "immer gerade aus" de weg door het bos volgt komt u op de Itterbecker Heide. Prachtig stukje wandelen. 

Uelsen

Uelsen ligt op 6 km van B&B Hofstede de Rieke Smit en beschikt over diverse supermarkten en restaurants. In Uelsen kan men de Windmolen Uelsen (1779) zien en de Watermolen (een herbouwde molen uit 1852), De evangelisch hervormde kerk in Uelsen stamt van rond 1500. In Uelsen is kunt u de Bronstijdhof bezoeken. Uelsen kunt u goed op de fiets vanaf onze Hofstede verkennen. U kunt meer vinden op de Website van Samtgemeinde Uelsen.