Activiteiten in de directe omgeving B&B Hofstede de Rieke Smit

Omgeving van de B&B Hofstede de Rieke Smit

De Hofstede is gelegen aan enkele wandel- en fietsroutes. U kunt dus direct uw tocht beginnen. Wilsum is een klein dorp en maakt deel uit van de gemeente Uelsen op circa 5 km afstand. Het landschap is licht glooiend. Akkers wisselen elkaar af met bebossing, echt bos en heidevelden. Er heeft en er vindt nog steeds zandwinning plaats waardoor er veel meertjes zijn ontstaan. Door het gebied zijn vele paden en veel wandel- en fietsmogelijkheden. Op uw tochten zult u nauwelijks iemand tegenkomen.

Dit jaar zijn er onder naam "Auf den Spuren" een 15-tal wandelroutes bewegwijzerd in de Grafschaft Bentheim. Kaarten van deze routes zijn bij ons of de VVV (Uelsen) verkrijgbaar.

Wij beschikken over vele fietsroutes. Een aanvulling op onze routes zijn de "radeln am Wasser" in en rond Nordhorn routes. Ook deze routes hebben wij beschikbaar.

Een bushalte is er op 400 meter van de B&B.. De bus vervoert ook uw fiets!

In Wilsum (5 min. lopen) is dit jaar bij Grenzland een Supermarkt geopend waar u inkopen kunt doen. In Uelsen vindt u uitgebreide supermarkten en andere winkels. Om uitgebreid te kunnen winkelen bent u aangewezen op Nordhorn op circa 20 kilometer of Hardenberg of Coevorden ook op circa 20 km.

In de omgeving zijn verschillende restaurants van verschillende klasse en soorten keukens. Wij hebben een overzicht hier voor u klaar liggen.

Mountainbike tochten 

Salon Hannebrook, Dorfstraße 53, 49849 Wilsum. Tel. + 49 162 9166516
De omgeving is zeer geschikt voor mountainbike tochten. Glooiend, bosrijk, zandafgravingen waardoor meertjes zijn ontstaan. U kunt u eigen fiets meenemen, er zijn routes beschikbaar, fietsen huren of op afspraak een begeleide tour maken. Voor meer informatie zie: mountainbike tochten en verhuur

Café am Mühlenteich

Am Mühlenteich 1, 49849 Wilsum, Tel.: 05945 - 99 56 56
Mooie omgeving bij de Watermolen op een half uurtje lopen. Café geopend van 14:00 - 20:00. Op zondag vanaf 9:30 - 20:00. Maandag en vrijdag gesloten. Heerlijke taarten en een beperkte kaart voor het avondeten. Let op Café am Mühlenteich is zeer populair bij groepen en daarom niet altijd toegankelijk voor individuele gasten.

Wilsumerwanderweg

De Wilsumerwanderweg is een mooie wandelroute van bijna 15 km, die u ook in twee delen kunt lopen. De route voert langs de B&B.

Kloatscheeten

Kloatscheeten is een typisch vermaak in de grensstreek. Wij beschikken over een kar, de kloten, spelregels en scorekaarten. In de omgeving kunt u prachtige routes volgen.

Moorpad

Houten wandelpad door de venen. (Bathorner Siedlung, Hoogstede). U rijdt de straat uit tot u niet verder kan en parkeert de auto in de berm. Als u rechtdoor loopt vindt u dit houten pad. Let op: Als het nat is het glad!

Grafheuvels uit de Bronstijd

In Gölenkamp vindt u deze als u vanaf de Hauptstraße, Am Spölberg opdraait. U heeft aan beide zijden een brede berm. Daar kunt u uw auto parkeren. U vervolgt de weg te voet. U ziet aan de rechterkant van de weg, een eindje van de weg, een grote boerenbedrijf, u volgt de weg en aan u rechterhand is het dan bos geworden. Aan u linkerhand begint op een gegeven moment een karrenspoor dat bijna parallel aan de weg omhoog loopt. Dit pad volgt u, langs een akker en na circa 200 meter ziet u een metalen klaphekje en een wildrooster. Als u daar naar binnen gaat kunt u over het terrein van de grafheuvels lopen. Rust en een prachtig uitzicht.

Itterbeck heide

Tegenover de straat Am Iland (Itterbeck) kun u als u de Hauptstraße (Uelsen, Itterbeck, Hardenberg) volgt parkeren. Als u daar "immer gerade aus" de weg door het bos volgt komt u op de Itterbeckse Heide. Prachtig stukje wandelen.