Activiteiten in de directe omgeving

 

Wandel- en fietsroutes

De Hofstede is gelegen aan enkele wandel- en fietsroutes. U kunt dus direct uw tocht beginnen.

Het landschap is licht glooiend. Akkers wisselen elkaar af met bebossing, echt bos en heidevelden. Er heeft en er vindt nog steeds zandwinning plaats waardoor er veel meertjes zijn ontstaan. Door het gebied zijn vele paden en veel wandel- en fietsmogelijkheden. Op uw tochten zult u nauwelijks iemand tegenkomen.

Er zijn onder naam "Auf den Spuren" een 15-tal wandelroutes bewegwijzerd in de Grafschaft Bentheim. 

Ook zijn er vele fietsroutes. Kaarten van deze routes zijn bij ons of de VVV (Uelsen) verkrijgbaar.

 

Wilsumerwanderweg

De Wilsumerwanderweg is een mooie wandelroute van bijna 15 km, die u ook in twee delen kunt lopen. Deze route loopt direkt langs de B&B.

Restaurants

In de omgeving zijn verschillende restaurants. Wij hebben een overzicht voor u klaar liggen.

Bushalte
Er is een bushalte op 400 meter van de B&B. De bus vervoert in het hoogseizien ook uw fiets.
 
Supermarkt
Wilsum heeft een kleine supermarkt waar u inkopen kunt doen (5 min. lopen). In Uelsen vindt u een aantal grote supermarkten en andere winkels. Om uitgebreid te kunnen winkelen bent u aangewezen op de stad Nordhorn , Hardenberg of Coevorden op circa 20 km.
 

Kloatscheeten

Kloatscheeten is een typisch vermaak in de grensstreek. Wij beschikken over een kar, de kloten, spelregels en scorekaarten. In de omgeving kunt u prachtige routes volgen.
 

Moorpad

Houten wandelpad door de venen. (Bathorner Siedlung, Hoogstede). U rijdt de straat uit tot u niet verder kan en parkeert de auto in de berm. Als u rechtdoor loopt vindt u dit houten pad. Let op: Als het nat is het glad!
 

Grafheuvels uit de Bronstijd

Deze grafheuvels bevinden zich in het dorpje Gölenkamp.  U vindt deze als u vanaf de Hauptstraße, Am Spölberg opdraait. U heeft aan beide zijden een brede berm. Daar kunt u uw auto parkeren. U vervolgt de weg te voet. U ziet aan de rechterkant van de weg, een eindje van de weg, een grote boerenbedrijf, u volgt de weg en aan u rechterhand is het dan bos geworden. Aan u linkerhand begint op een gegeven moment een karrenspoor dat bijna parallel aan de weg omhoog loopt. Dit pad volgt u, langs een akker en na circa 200 meter ziet u een metalen klaphekje en een wildrooster. Als u daar naar binnen gaat kunt u over het terrein van de grafheuvels lopen. Rust en een prachtig uitzicht.

Itterbecker heide

Tegenover de straat Am Iland (Itterbeck) kun u als u de Hauptstraße (Uelsen, Itterbeck, Hardenberg) volgt parkeren. Als u daar "immer gerade aus" de weg door het bos volgt komt u op de Itterbecker Heide. Prachtig stukje wandelen.
 
Uelsen

Uelsen ligt op 6 km van B&B Hofstede de Rieke Smit en beschikt over supermarkten en restaurants.

In Uelsen kan men de Windmolen Uelsen (1779) zien en de Watermolen (een herbouwde molen uit 1852), De evangelisch hervormde kerk in Uelsen stamt van rond 1500. In Uelsen is kunt u de Bronstijdhof bezoeken. Uelsen kunt u goed op de fiets vanaf onze Hofstede verkennen. U kunt meer vinden op de website van Samtgemeinde Uelsen.