Wandelvakanties

 

Een wandelvakantie net over de grens in Duitsland al of niet met uw hond.  

 

Die “Nase von Deutschland” in de Grafschaft Bentheim biedt uitgebreide wandelroutes en kent vele bezienswaardigheden. Langs onze Hofstede lopen enkele wandel- en fietsroutes, maar er zijn veel meer mogelijkheden voor wandelingen onder andere in Uelsen, Ootmarsum, Coevorden, Bad Bentheim en Nordhorn.  Overijssel en Drenthe zijn slechts 10 tot 15 kilometer bij ons verwijdert. U kunt per bus of auto de diverse routes aanrijden om vervolgens u wandelroute te lopen. Afhankelijk van het arrangement ontvangt u van ons de Wilsumerwanderweg route, de Wanderkarte van Uelsen of het Podagristenpad. 

Honden zijn tegen een vergoeding toegestaan.

 

Wandelweekend € 128,-- p.p.

De Wilsumer Wanderweg is een wandelroute van 15 kilometer door een mooi en afwisselend en glooiend landschap met landerijen, boerderijen en bossen. De route kan ook in tweeën worden gelopen. Een deel van 7 kilometer en een deel van 10 kilometer. De route begint en eindigt bij de Hofstede waar u overnacht. Het arrangement bestaat uit 2 overnachtingen, inclusief ontbijt en een lunchpakket. Dit arrangement bieden wij aan voor € 128,-- p.p. op basis van twee personen per kamer. 

 

Wandel 5-daagse "Auf den Spuren" € 249,-- p.p.

In de Grafschaft Bentheim zijn circa 15 routes bij en langs de mooiste gebieden in de Grafschaft (bewegwijzerd en voorzien van wandelkaarten). De routes zijn tussen de 6 km en 35 km lang. In 5 dagen kunt u een aantal van deze routes afleggen. Het arrangement omvat 4 overnachtingen inclusief ontbijt. Een dagelijks lunchpakket (4x) en de wandelroutes die u wilt lopen. De kosten voor dit arrangement bedragen € 249,-- p.p. op basis van twee personen per kamer.

 

Podagristenpad, wandel 6-daagse € 319,-- p.p.

Het Podagristenpad is een route die door drie Nederlanders in de zomer van 1843 werd ondernomen van Coevorden (Drenthe) naar Bad Bentheim om kennis te maken met het land en het Duitse volk. Zij noemden zich schertsend “Podagristen” (lijders aan jicht). Het huidige Podagristenpad is circa 75 km lang en kan in beide richtingen gelopen worden. Het pad brengt langs plaatsen als Coevorden, Wilsum, Uelsen, Neuenhaus, Nordhorn en Bad Bentheim. U loopt door een prachtig afwisselend en glooiend landschap van boerderijen en landerijen met veel bossages en bossen. Wij bieden u de mogelijkheid om het pad in uw eigen tempo te lopen. 

U verblijft vijf nachten in onze Hofstede. Uw verblijf is inclusief ontbijt, dagelijks een lunchpakket en de route. Dit arrangement bieden wij aan voor € 319,-- p.p. op basis van twee personen per kamer.